Extraliga juniorů

Hostivař v Extralize juniorů zvítězila po samostatných stříleních, Kladno těsně padlo

Junioři Hostivaře sice v utkání stále ztráceli, ale pokaždé se jim podařilo srovnat, a nakonec brali proti Plzni o bod více. Pardubice s Malenovicemi daly pouze jednu branku, což jim na vítězství nestačilo. Kladno se dostalo do vedení, ale Strašecí zápas otočilo ve svůj prospěch.


Nadstavba – Skupina A

Hostivař otočila zápas ve svůj prospěch

Velmi vyrovnané utkání spolu odehrály celky Hostivaře a Plzně. Zápas přinesl celkem devět branek a Hostivař brala vítězství až po samostatných stříleních. „Měl jsem rozporuplné pocity. Nejdřív naštvání, radost, strach, a nakonec i euforie. Začátek utkání měla Plzeň bezpochyby lepší, kde nás podržel Keprtík. Ve třetí třetině se nám podařilo i přes obrovskou únavu některých hráčů srovnat hru, a díky power-play i výsledek. Když nepadl gól v prodloužení, tak jsem už věřil, že budeme mít i druhý a hodně cenný bod,“ mohl nakonec být spokojený trenér Hostivaře Tomáš Grepl.

„Těžké hodnocení a hodně smíšené pocity. Myslím si, že jsme dvě třetiny byli lepší a vytvářeli si více brankových příležitostí, čemuž nasvědčuje i průběh utkání. Ve třetí třetině to bylo nahoru dolů. Bohužel nám nestačilo ani vedení 4:2 a opět jsme soupeři dvě minuty před koncem dali možnost hrát přesilovku a v power-play srovnat. Při nájezdech nám rozhodčí neuznali dle mého regulérní gól, a tak jsme je prohráli. Bod, který si vezeme, je za předvedený výkon málo,“ neskrýval naopak zklamání kouč hostů Tomáš Semera.

Díky dobrému vstupu do zápasu, kdy se Ústí ujalo dvoubrankového vedení, si Elba DDM došla pro výhru nad Svítkovem 3:1. „Utkání bylo od začátku velice vyrovnané, ale branky stříleli pouze Ústečtí. První branky dosáhli v přesilové hře, kdy po velmi dobrém zaclonění prostřelili Teplou v naší brance poprvé. Druhé branky se jim podařilo dosáhnout pro nás velice smolně. Když střelu od modré tečoval před Kateřinou vlastní bek a změnil tak nohou úplně směr míčku do protipohybu své gólmanky. To bylo v první třetině vše. V prostřední periodě jsme naši hru uklidnili a hráli jsme velice dobře. Ve 25. minutě jsme Brožem využili přesilovou hru a snížili na 2:1. O minutu později bohužel soupeř opět skóroval, když z dálky prostřelil Teplou potřetí. Opět jsme zabrali a ve 28. minutě se Lukáši Novotnému podařilo vstřelit kontaktní branku, která však nemohla být uznána, neboť vteřinu před hvizdem zazněla píšťalka druhého rozhodčího, který na druhé straně hřiště, úplně mimo hru, sledoval a odpískal naprosto nesmyslný zkrat jednoho z našich hráčů, který knockoutoval soupeře a po právu se odebral do sprch. Naštěstí byl hráč Elby DDM v pořádku, pouze otřesen. Nám však tento hnusný a nesmyslný akt sebral možnost z utkání vydolovat nějaký ten bod. Na poslední část hry jsme přeskupili řady a tentokrát ne úplně jistá Teplá přenechala místo v brance Procházkovi. Oslabení jsme sice ubránili, ale již se nám do konce utkání nepodařilo skórovat, a to ani v závěrečném power-play, kdy jsme nebyli schopni vyhrát buly a neustále jsme museli o míček v pásmu tvrdě bojovat. Soupeř si konec zkušeně pohlídal a všechny body tak udržel doma. Zastupující kapitán Malý si po utkání ještě ověřil u trenérů Elby DDM, že otřesený hráč je opravdu v pořádku a za zkratovité jednání svého spoluhráče se omluvil,“ zhodnotil průběh celého zápasu kouč Svítkova Martin Bláha.


Nadstavba – Skupina Východ

Ježci se prosadili v přesilovce, oslabení a při plném počtu hráčů

Junioři Pardubic se sice v desáté minutě dostali jako první do vedení, ale další zásahy přidal už jen Hradec, který tak slavil tři body za výhru 5:1. „Jako den a noc, tak bych popsal sobotní zápas s Hradcem Králové. V první třetině jsme byli lepším týmem a náš tlak vyústil ve vedoucí branku, když se v 10. minutě po buly trefila Terka Mikulová. To ale paradoxně více nakoplo Hradec a od této chvíle byl na hřišti jen jeden tým. Jako by kolotoče před areálem našeho hřiště signalizovaly, co nás v následujících dvou třetinách čeká. Na začátku druhé části jsme trestuhodně naložili s přesilovou hrou 5 proti 3. A trest přišel. Vyrovnávací branka na 1:1 v naší početní výhodě. Pak už se to na nás valilo jako lavina a nešlo to zastavit. Kupili jsme chybu za chybou a v rozhodující fázi, kdy jsme mohli se skóre něco udělat, jsme se nechali nesmyslně vylučovat. I s podzimní částí byl tohle náš jednoznačně nejhorší výkon v zápase a s tímto výkonem bychom na kvalifikačním turnaji neuspěli. Musíme se z toho poučit, na tréninku si chyby znovu rozebrat a jít do dalšího zápasu s čistou hlavou pro tři body," neskládá zbraně trenér Pardubic Jiří Doležal mladší.

Na první branku Ježků dokázaly Malenovice ještě rychle odpovědět, ale další gól už nepřidaly. Heřmanův Městec naopak přidal gól v přesilové hře i v oslabení a zápas si pohlídal. „Zápas se nám vůbec nepovedl, prakticky jen jedna akce. Nemůžu říct, že nebylo nasazení a bojovnost, bylo, ale nedařilo se nám to přetavit v gól. Soupeři byli důraznější a rychlejší v řešení situací. V obraně jsme měli místy až chaos. Zkrátka je to takové deju vu z podzimu, první zápas povedený a pak křeč, ze které je už třeba se dostat, už totiž není mnoho času,“ je si vědom lodivod Malenovic Adam Kovařík.


Nadstavba – Skupina Západ

Kladno vedení neudrželo

Velmi těsný zápas přineslo střetnutí Kladna a Nového Strašecí. Domácí se prosadili zkraje druhé třetiny při vlastním oslabení a ujali se vedení. Nové Strašecí ale zabralo a dvěma góly se dostalo do vedení. Na to už Kladno zareagovat nezvládlo a těsně prohrálo.

KOVU stačilo pouhých třináct vteřin k tomu, aby se dostalo do vedení, které ve čtvrté minutě ještě navýšilo. Beroun se však z dobrého nástupu soupeře oklepal a ujal se otěží. Ještě do první sirény zvládl dát čtyři góly a zápas dovedl do šťastného konce. „V utkání nevalné úrovně jsme na začátku zápasu dvakrát chybovali a Kovo toho využilo. Obrat ve skóre se nám podařil ještě do konce první třetiny, ve zbytku utkání jsme soupeřili s jarní únavou, střeleckou nemohoucností i zbytečnou laxností v obranném pásmu, a tak soupeř neustále hrozil, že se dotáhne na dostřel. To se mu naštěstí nepodařilo, a tak jsme po delší době zvítězili bez větších nervů o více jak jednu branku. Zápas bez větších emocí prošuměl okolo nás a věřím, že příští výkon bude o třídu lepší," přeje si trenér Keltů Roman Novák.