Extraliga juniorů

Junioři Pardubic padli s Buldoky, Kladno těsně porazilo Rakovník a Svítkov předvedl otočku!

Brnu se zápas proti Pardubicím povedl velmi dobře. Využilo dvě přesilové hry, a i díky tomu si došlo pro výhru. Hradec nedokázal najít recept na gólmana hostů a odešel s prázdnou. Kladno s Rakovníkem ztrácelo, ale zabralo hlavně v závěru, kdy uhájilo těsný náskok.


Jarní část – Skupina A

Svítkov otočil zápas s Prachaticemi

V zápase Plzně s Třincem šli jako první do vedení hosté, ale Třinec velmi rychle srovnal. Neváhala ale ani Plzeň a náskok si vzala brzy zpátky. Pak se ale ujal kormidla hlavně hostující Richard Vizváry, který vstřelil hattrick a rozhodl o výhře svého celku. „I když jsme k utkání nastoupili v hodně okleštěné sestavě, zaráží mě výkon, kterým jsme se první dvě třetiny prezentovali. Vázla nám kombinace, házeli jsme po sobě míčky jako psům. Herní projev a nasazení bylo žalostné. Až třetí třetina, kdy nám teklo do bot, byla odpovídající našim možnostem. Proti srdnatě bojujícímu a bránícímu soupeři, který z minima šancí vytěžil maximum, jsme se ale už nebyli schopni prosadit. A tak jsme po bídném výkonu odevzdali všechny body,“ neskrýval zklamání kouč Plzně Tomáš Semera.

Pro plný počet bodů si došlo Ústí, které se představilo na půdě Hostivaře. Hosté šli jako první díky využité přesilové hře do vedení, ale Jan Čejka stihl ještě do první sirény vyrovnat. V prostřední části už však Elba DDM odskočila svému soupeři více a do závěrečné třetiny šla s tříbrankovým vedením. Na to zkraje poslední patnáctiminutovky zareagoval opět Jan Čejka, ale Ústí znovu odskočilo. V závěrečné přesilové hře zkusila Hostivař ještě hru bez brankáře, ale inkasovala při ní a na body nedosáhla.

Prachatice sice v utkání se Svítkovem vedly 2:0, ale hosté překlopili zápas ve svůj prospěch. „Již od pátečního večera jsme pozorně sledovali meteoradar a byli jsme v telefonickém kontaktu s Valym (trenér Highlanders - pozn. redakce). V sobotu brzy ráno mi Valy potvrdil, že sice sněží, ale hřiště bude připravené. Vyrazili jsme tedy na dalekou cestu za dalšími body do tabulky nadstavby A do krásné zasněžené prachatické arény. Přijeli jsme do Prachatic, a hřiště bylo díky práci domácích a teplotě mírně nad nulou v bezvadném stavu. Bohužel chvilku před utkáním klesla teplota na -2 a začalo se sypat ještě více. Tento fakt absolutně smazal výkonnostní rozdíly mezi hráči. Takoví ti hračičkové měli pro dnešek smůlu. Bylo potřeba hru maximálně zjednodušit, hrát přímočaře a střílet ze všech pozic. Lépe se s tím popasovali Horalové, a tak po první periodě zaslouženě vedli o dvě branky. Hráči s trenérem si o nastalé situaci o přestávce důrazně promluvili, zatímco já jsem s domácími připravil hřiště na další třetinu. Obraz hry se ihned od začátku prostřední části změnil. Najednou nás bylo plné hřiště a byli jsme aktivnější. Vyneslo to přesilovou hru, se kterou si naši borci dobře poradili a Adam Korec, který má na jaře opravdu fazónu, snížil na 2:1. O minutu později bylo vyrovnáno, když po ose Bláha - Kábrt - Korbel posledně jmenovaný srovnal stav utkání na 2:2. Od té chvíle nás začal Winter Classic opravdu bavit. Naši borci byli nabiti energií a snažili se nadále útočit. Horalové však nechtěli složit zbraně, a tak musel obránce Král zatáhnout za záchrannou brzdu a předpisovým podražením, jak z pravidel hokejbalu, zastavil pronikajícího útočníka domácích. Oslabení nám v této sezóně opravdu jdou a ani tentokráte tomu nebylo jinak. Nejen, že jsme neobdrželi gól, ale Malý a následně Kábrt v něm mohli překlopit vedení na naši stranu. Nestalo se tak, a tak vzal na svá bedra zodpovědnost za výsledek kapitán Mouse, který se do konce hry dokázal po souhře své lajny dvakrát prosadit a překlopit tak vítězství v poměru 2:4 na naši stranu. Winter Classic se tedy vydařil, a to hlavně díky super domácím fanouškům, kteří neprotestovali, když jsem zavelel a společně se mnou o každé přestávce hřiště parádně vyhrnuli, aby bylo na hru dobře připraveno,“ zhodnotil celé utkání spokojený trenér Svítkova Martin Bláha.


Jarní část – Skupina Východ

Ježci neinkasovali

Heřmanův Městec se doma představil proti Hradci, kterému nedovolil ani jednou skórovat a došel si pro výhru 2:0. „Dokázali jsme si, že i v improvizované sestavě můžeme porazit každého. Hradec pro nás hraje nepříjemný styl, kdy brání zahuštěné střední pásmo, ale tentokrát se nám povedlo vstřelit první branku, a již nás netlačil tolik čas a dávali jsme si s rozehrávkou záležet, abychom hlavně nepropadli. Soupeř čekal na nějakou z chyb, ale vzadu nám to tentokrát šlapalo skvěle. Ani ve třetí třetině jsme se nenechali přitlačit a dohráli zápas více než zkušeně. Teď jedeme do Brna a musíme potvrdit zlepšení formy nejlépe vítězstvím, ale nečeká nás nic lehkého, soupeř o víkendu dokázal porazit HBC Pardubice 5:2," upozornil trenér Ježků Jiří Kozel.

Před svým soupeřem se museli sklonit hráči Pardubic, kteří hostili Bulldogs. Na střely byl zápas vyrovnaný, ale gólově se dařilo více hostům, kteří využili také dvě přesilové hry. Brno se dostalo v oslabení do vedení, které sice ještě domácí smazali, ale pak hosté udeřili. Dali tři další góly a Pardubice už dost ztrácely. Dokázaly sice snížit na rozdíl dvou branek, ale poslední slovo měli opět hosté, za které se čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou prosadil Dominik Toman.


Jarní část – Skupina Západ

Kladno zvítězilo o gól

Hned jedenáct branek přinesl duel Kladna s Rakovníkem. Kladenským se dařilo mnohem lépe střelecky, ale Rakovník dokázal ze sedmnácti střel hned pět umístit na správné místo, a to i díky třem využitým přesilovým hrám. První gól dali hosté dokonce v oslabení. Kladno v zápase třikrát ztrácelo, ale pokaždé dokázalo se soupeřem srovnat krok. Výborně se mu povedl závěr utkání, kdy dal v rozmezí třiačtyřiceti vteřin dvě branky a dostal se do dvougólového náskoku. Rakovník se nevzdával, využil přesilovou hru, ale na vyrovnání už bylo sedmnáct vteřin málo, a tak nevytěžil ani bod.