Extraliga dorostu

Dorostenci Plzně dokonali obrat v prodloužení, Pardubice a Prachatice neinkasovaly

Další víkend Extraligy dorostu přinesl sedm zápasů, ve kterých se nejlépe dařilo týmům Prachatic a Pardubic. Oba celky zvítězily shodně 9:0. Plzeň prohrávala s Kelty o dvě branky, ale srovnala a v prodloužení nakonec zvítězila. Pražské derby brala Hostivař, která jasně zvítězila.


Divize Východ

Svitavy na branku nedosáhly

Jasné utkání odehráli hráči Pardubic, které přivítali na svém hřišti Svitavy. Svému soupeři dovolili pouze devět střel a sami naopak vstřelili devět branek. Nejvíce se jim povedla prostřední část, kdy se do černého trefili pětkrát. Branky si mezi sebe spravedlivě rozdělilo hned sedm střelců. Na góly si diváci v utkání Poruby s Eagles museli počkat až do závěrečné části, kdy se prosadily oba celky. Porubě se povedlo snížit na rozdíl jednoho gólu, ale Stanislav Lošťák svým druhým zásahem přinesl klid na stranu hostů, kteří tak nepustili soupeře k závěrečnému tlaku.

Hradec se dostal v první třetině proti Hodonínu do dvoubrankového vedení, které hosté zkraje druhé části snížili. Stále však na soupeře ztráceli a museli dohánět ztrátu. Ve druhé patnáctiminutovce přidali dokonce dva góly při vlastním oslabení, ani to jim však na srovnání skóre nestačilo. Také Hradec pálil ještě dvakrát do černého a udržel si vedení. Ježci šli v první třetině jako první do vedení, ale Karviná s nimi brzy srovnala krok. Další zásahy však zaznamenali už jen domácí. Ti přidali další tři branky, soupeře přestříleli a pohlídali si zisk tří bodů.


Divize Západ

Pražské derby pro Hostivař

Na svého soupeře si vyšláply Prachatice, které se utkaly s KOVEM A. Zápas měly od začátku ve svých rukou. Už v první části se dostaly do čtyřbrankového vedení, které postupně navyšovaly. KOVU nedovolily skórovat ani jednou a připsaly si devět zásahů. Hattrickem se blýskl Jan Štěpánek. V derby proti sobě nastoupily pražské týmy Hostivaře a Kert Parku. První část přinesla pět branek, z nichž čtyři dali hráči domácích. U hostů se jednalo o jediný jejich zásah v utkání. Třetí patnáctiminutovka patřila domácímu Matěji Hnykovi, který během ní zkompletoval hattrick.

Nejvyrovnanější utkání proběhlo mezi Plzní a Kelty, o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení. Zápas lépe začali hosté, kteří se ujali v jednadvacáté minutě dvoubrankového vedení. Plzeň se ale nechtěla s porážkou smířit, zabrala a podařilo se jí srovnat se soupeřem krok. V prodloužení pak dokonala obrat. „Do Plzně jsme nepřijeli v početné sestavě vlivem různých omluvenek, ale týmový a bojovný výkon znamenal víc než vyrovnané utkání. Mrzet nás může jen některá z neproměněných šancí a nervózní třetí třetina, kde jsme místo útočení chtěli nadějný výsledek ubránit, což není správná cesta a můžeme se z toho do budoucna jen ponaučit. Škoda, že takových kvalitních utkání není v sezóně více," mrzelo po zápase trenéra Keltů Petra Laška.