Extraliga juniorů

Dva týmy v Extralize juniorů ani jednou neinkasovaly, Nové Strašecí zvítězilo až v prodloužení

Bez inkasované branky odehrál svůj zápas Třinec, který hostil Hostivař. Stejným výsledkem 6:0 zvítězil také Hradec, který přivítal Malenovice. Naopak vyrovnaný zápas odehráli Ježci, kteří otočili utkání a porazili KOVO v prodloužení. O gól zvítězili také Buldoci.


Nadstavba – Skupina A

Hostivař se nedokázala prosadit

První utkání se odehrálo mezi Svítkovem a Plzní, které dopadlo ve prospěch hostů. „V sobotu jsme nastoupili v domácí aréně k utkání se silným soupeřem z Plzně. Tento soupeř nám ukázal svou sílu již v prvním vzájemném měření sil, kde jsme prohrávali 1:3, avšak po neskutečném obratu jsme domů vezli dva body za výhru 4:3 v prodloužení. V sobotním utkání jsme sice nebyli kvůli marodce v plných, a tak bylo v sestavě trio mladších dorostenců a dvou starších žáků, ale i tak jsme si chtěli utkání pohlídat a dokráčet tak k zisku plného počtu bodů. Plzeňští však byli zásadně proti a svou výtečnou hrou v útočném pásmu donutili naše borce k velikým chybám, které dokázali bezezbytku potrestat. A tak po krásném bojovném utkání odváželi plný počet bodů právě oni. Utkání jsme si prohráli sami, svou nedůsledností v bránění a přebírání hráčů v obranné třetině, ale nedá mi, abych nezmínil jeden nepříjemný aspekt. A to jsou pruhovaní muži. Všem aktérům utkání by mělo jít v prvé řadě o zdraví hráčů, a pokud již dojde k faulu, byť neúmyslnému, měl by být potrestán. Je smutné, že po dvou nefaulech skončil náš kapitán na ošetření v nemocnici, se ztrátou periferního vidění, vyrovnanou krční lordózou a podezřením na otřes mozku,“ mrzelo trenéra Svítkova Martina Bláhu.

„Jeli jsme do Pardubic odčinit poslední blamáž doma s Třincem a také vrátit soupeři porážku. Ze začátku sice byli aktivnější domácí, ale podržel nás navrátilec v brance Kuba Šlechta. Následně se obraz hry začal otáčet, ale bez brankového vyjádření. Do vedení šli ale domácí, což nás konečně pořádně nakoplo. Přidali jsme ještě více na tempu a postupně jsme utkání otočili a skóre navyšovali. Žádné drama jsme tentokrát nepřipustili a po kvalitním výkonu jsou odměnou všechny body,“ byl spokojený kouč Plzně Tomáš Semera.

Ústí odehrálo proti Prachaticím dobrý zápas. Nejlépe se mu podařila šestadvacátá minuta, kdy se prosadilo během sedmi vteřin hned dvakrát! Prachatice snížily, ale Elba DDM si vzala rychle vedení zpátky, nakonec přidala v závěru ještě jeden gól. Výborně si vedl Třinec, který přivítal Hostivař, té nedovolil skórovat ani jednou, sám přidal branek šest a o výsledek se nemusel bát.


Nadstavba – Skupina Východ

Buldoci otočili zápas s Ježky

Ježkům se podařilo na půdě soupeře využít přesilovou hru, následně přidali ještě jeden gól a otočili zápas s Brnem. Buldoci ale v první třetině ještě srovnali se soupeřem krok. V prostřední části také domácí využili početní výhodu a podruhé v zápase se ujali náskoku, který udrželi až do konce. „Utkání jsme nezačali dobře, když jsme jako první inkasovali, ale povedlo se nám vyrovnat v přesilové hře. Následně jsme udrželi oslabení 3 na 5, vstřelili gól na 2:1 a mohli se dostat i do vedení 3:1, to však nepřišlo a následovalo naopak vyrovnání na 2:2. Prostřední část přinesla řadu vyloučení a opět nepříjemné oslabení 3 na 4, ale v něm jsme nejprve mohli zvedat ruce nad hlavu my, ale L. Kozel kličku za překonaného brankáře do branky nevtěsnal a Brno potvrdilo "nedáš - dostaneš" a dostalo se do vedení 3:2. V poslední třetině jsme zlepšili pohyb, bojovali jsme, ale vyrovnání nepřinesla ani závěrečná power-play,“ mrzelo trenéra Ježků Jiřího Kozla.

Bez inkasované branky odehráli svůj zápas hráči Hradce, kteří přivítali Malenovice. První dvě třetiny byly vyrovnané, v každé z nich vstřelili domácí po jedné brance. Nejvíce se jim povedla závěrečná patnáctiminutovka, ve které dali další čtyři góly a o tři body se nemuseli strachovat.


Nadstavba – Skupina Západ

Rakovník dvakrát padl

Těsně před první sirénou se dostalo do vedení KOVO, které drželo dlouho náskok. Domácí Nové Strašecí dokázalo srovnat až necelé čtyři minuty před koncem zápasu. V prodloužení se však opět prosadil domácí Tomáš Hamouz, který nakonec rozhodl o dvou bodech pro svůj tým. Druhý zápas víkendu odehrálo KOVO v neděli, kdy vyrazilo do Rakovníka. Domácí se dostali dvakrát do vedení, ale v obou případech se povedlo pražskému celku srovnat. KOVO tak bralo plný počet bodů.

Svého soupeře jasně přestříleli Kelti, kteří z padesáti střel dali sedm branek, inkasovali pouze jednou, kdy soupeř využil přesilovou hru. „Utkání bylo od začátku v naší režii. Zápas ovlivnily naše dvě rychlé branky, pak už to bylo jen o tom, zda se trefíme jinam než do tyčí nebo dobře chytajícího Nistora. Soupeř nám vydatně pomáhal svými excesy a dokázal vypomáhat v průběhu celého utkání. To ovšem nemaže náš kvalitní výkon. Pro výhru jsme si šli a tři body získali, a co je podstatné, po velmi slušném výkonu,“ mohl být s výkonem svého celku spokojený Roman Novák.