Extraliga juniorů

Junioři Ústí se ani jednou neprosadili, Hostivař otočila zápas se Svítkovem!

Jediný celek, který se neprosadil, bylo Ústí, které se střetlo s Třincem, jenž rozhodl ve třetí třetině. Hostivař těsně před koncem prohrávala se Svítkovem, ale zmobilizovala síly a nakonec brala tři body. Ježci dvakrát vedli, ale Pardubice zápas otočily. I Kladno zvrátilo utkání ve svůj prospěch.


Nadstavba – Skupina A

Hostivař rozhodla zápas v poslední minutě

Zápas mezi Hostivaří a Svítkovem přinesl bláznivou poslední pětiminutovku, ve které rozhodli domácí. „Očekávaně hodně těžký zápas, v rychlém tempu, pro nás se šťastným koncem. Na rozdíl od minulých domácích zápasů bylo vidět, že chceme hrát jako tým, bez ohledu na to, kdo má víc času na ploše. I tak mohl mít dle mého soupeř tři body, nebýt oddechového času, který si vzal a nechal vydechnout Čejkysovi s Kuchardou a dalším, kteří poslední dvě minuty ukázali, že nehrají Extraligu jen tak náhodou,“ upozornil trenér Hostivaře Tomáš Grepl.

„Věděli jsme dobře, do čeho jdeme, neboť to bylo v této sezóně již čtvrté měření sil. Dvakrát soupeř nebyl v plných, a tak jsme ho porazili a jedenkrát se v plných sehrálo úžasné utkání, které nakonec vyhrála zkušenější Hostivař v poměru 8:6. Kdo by očekával hru vabank, velice by se mýlil. Oba týmy si byly vědomy síly soupeře, neboť v obou týmech jsou hráči s reprezentační příslušností, a tak se hrála šachová partie, kdy první a druhé lajny, které na sebe vycházely, byly velmi vyrovnané a pozorně bránily pokusy soupeře ohrozit branku. Naše třetí formace byla o malinko lepší, a tak jsme doufali, že právě ona by mohla zajistit senzační vítězství nad hostivařskými borci. O přestávce po druhé třetině jsme se svými svěřenci mluvili o tom, že se nám podařilo stáhnout dvoubrankový náskok soupeře, a že bychom měli pokračovat v pozorné hře a pokusit se vstřelit vedoucí branku. Do konce třetí třetiny zbývaly 2 minuty a 36 vteřin. To už jsme si přece museli pohlídat, vedli jsme 4:3 a hráli dobře a vyrovnaně. Zkušenost a síla, kterou proti nám Tomáš Grepl poslal na závěrečné minuty, však byla zdrcující. V tu chvíli proti nám stálo to nejlepší, čím Extraliga juniorů disponuje a bylo to, jako by nás přejel parní válec. Pánové Čejka, Hroch, Kucharčík a Vaniš nás prostě v následujících chvílích převálcovali a s klidným srdcem upravili stav utkání na konečných 6:4. Většina chyb, ke kterým nás tito borci donutili, pramenilo z naší nezkušenosti a herní nevyzrálosti. Ale to nás nezlomí. Naopak se ze svých chyb poučíme a příště, bude-li ještě možnost sehrát v plných sestavách další skvělé utkání, budeme silnější. Utkání mělo ty nejvyšší parametry a pruhovanými muži bylo bravurně řízeno. Velká škoda, že tomu tak není vždy, neboť od této dvojice by se mnozí mohli učit. Myslím, že si přítomní diváci užili velký sportovní zážitek,“ byl i přes prohru spokojený kouč Svítkova Martin Bláha.

Bez zaváhání odehrála zápas Plzeň, která nechala Prachatice skórovat až ke konci zápasu a zvítězila 8:1. „V první třetině měl předvedený výkon hodně daleko k výkonu v posledním zápase v Pardubicích. O přestávce jsem tak v šatně musel po delší době zvýšit hlas, abychom se probrali. Ve druhé třetině jsme pak pěti brankami utkání rozhodli. Přestože výsledek je jednoznačný, nejsem s výkonem spokojen. Do dalšího utkání v Ústí, kde nás nečeká nic lehkého, je potřeba se více zaměřit na některé herní činnosti,“ byl i přes výhru z výkonu zklamaný trenér Mečounů Tomáš Semera.

V utkání Třince s Ústím se diváci dočkali branek až ve třetí třetině, do té doby panovalo vyrovnané skóre 0:0. Závěrečná část se podařila více domácím, kteří se dostali do vedení, v závěru dostali k dispozici přesilovou hru, která se jim podařila využít, a nedovolili tak jít Ústí do závěrečného tlaku.


Nadstavba – Skupina Východ

Ježci dvakrát vedli, ale na body nedosáhli

Malenovice šly velmi rychle jako první do vedení, ale Brno ještě do konce první třetiny otočilo zápas ve svůj prospěch. Malenovice ale vyhrály druhou část a podruhé v zápase šly před svého soupeře. I v tomto případě se skóre srovnalo, ale posledních pět minut patřilo domácím. Využili jednu přesilovou hru, jeden gól dali do prázdné branky, a nakonec si připsali tři body.

Ve druhém zápase Skupiny Východ se ujali náskoku Ježci, Pardubice ve druhé části srovnaly, ale domácí si vzali náskok zpátky. Další gól už ale nepřidali. Naopak hosté pálili do černého ještě čtyřikrát, otočili zápas a slavili zisk plného počtu bodů.


Nadstavba – Skupina Západ

Kelti Kladno přestříleli

Kelti vyslali na hostujícího gólmana více střel, ale na výhru jim to nestačilo. Výborně se jim povedla sedmnáctá minuta, ve které dali obě branky. Hosté však využili dvě přesilové hry, srovnali se soupeřem krok a Kladno v prodloužení nakonec rozhodlo. „Zápas ovlivnil přísný metr rozhodčích, kteří na obou stranách vylučovali (nutno říct, že správně) hráče po celé utkání. Nedokázali jsme se správně popasovat s početními výhodami, naopak soupeř dvě využil. Při hře v plném počtu hráčů si dovolím tvrdit, že jsme měli více ze hry. V prodloužení jsme snad dvakrát neměli míček na hokejkách, bohužel jednoduchá akce soupeře s naším přičiněním slavila úspěch. Mám pocit, že bychom si bod navíc zasloužili my, nicméně ve vyrovnaném zápase jej získalo Kladno. Na finální tečku zajišťující postup do turnaje o play off si tedy musíme minimálně do čtvrtka počkat,“ přiblížil trenér Keltů Roman Novák.

Výbornou první třetinu odehrálo KOVO, které přivítalo Rakovník. Už v první třetině se ujalo tříbrankového vedení. V prostřední části se v přesilové hře prosadil Rakovník, ale i domácí v závěru využili hned dvě početní výhody a náskok si uhlídali.