Extraliga juniorů

Extraliga juniorů zná všechny čtvrtfinalisty! Místo si v předkole si zajistily čtyři týmy

Čtyři nejlepší celky Extraligy juniorů postoupily přímo do čtvrtfinále, hned osm týmů se muselo o postupová místa utkat ve dvou předkolech, která se uskutečnila 7. - 8. 5. v Kladně a Praze. Vstupenku do vyřazovacích bojů získala Hostivař, Kladno, Kelti a Hradec.


Kladno

Bez jediné ztráty odehrála všechny zápasy Hostivař. Dohromady vstřelila třiadvacet gólů a inkasovala jich pouze pět. Jedenáct branek vstřelil pražský celek Pardubicím, o tři méně pak Novému Strašecí. Nejvyrovnanějším soupeřem mu bylo Kladno, které dvakrát vedlo, ale zápas do vítězného konce nedovedlo a jednalo se o jedinou porážku Kladenských. Proti Pardubicím a Novému Strašecí celek Kladna ani jednou neinkasoval a o výsledek se v těchto duelech nemusel bát. Třetí místo obsadily Pardubice, které si poradily pouze s Novým Strašecím, které v závěru zabralo a pardubický tým zvítězil těsně 3:2. Tyto dvě branky byly jedinými zásahy Nového Strašecí.


Praha – Palmovka

Druhé předkolo ovládli Kelti, kteří vytěžili plný počet bodů. Nejvyšším rozdílem vyhráli hned první utkání s Hradcem, který porazili 5:1. Dařilo se jim také proti Prachaticím, se kterými sice dvakrát prohrávali, ale utkání nakonec dovedli do vítězného konce. Nejvyrovnanější duel pak odehráli Kelti s Heřmanovým Městcem, nad kterým zvítězili těsně 2:1. Z druhé příčky postoupil Hradec, který otočil zápas s Ježky a s Prachaticemi si po kontumaci 5:0 připsal další tři body. Na nepostupové příčce zůstali Ježci, kteří zdolali Prachatice 6:2, dvakrát těsně prohráli o gól, a tak je třetí příčka musela o to víc mrzet. Bez jediné výhry odjely Prachatice, které vstřelily pouhé čtyři branky.

Ohlas vítěze předkola skupiny C:


Roman Novák (SK Kelti 2008) - „Naše vystoupení na kvalifikačním turnaji mělo výkonnostně sestupnou tendenci. Po výborně sehraném utkání s Hradcem Králové, které jsme díky výborné druhé a třetí třetině utahali k výhře, jsme odpolední duel s Prachaticemi dvě třetiny v hlavách nezvládali. Mdlý výkon se podařilo ve třetí třetině přetavit do velkého zlepšení, tří branek a zasloužené výhry. Po prvním dnu tedy vypadalo vše v pořádku a dle nastaveného cíle - výhra v celém turnaji. Neděle přinesla překvapení v podobě kontumace zápasu Prachatic s Hradcem a soupeř z Heřmanova Městce měl motivaci k vzájemnému duelu v podobě možného postupu. I přes obrovskou územní převahu se nám ale nedařilo střelecky, navíc jsme si dali nešťastný vlastní gól a soupeř obětavou hrou v devíti lidech na hranici fyzických možností bránil a občas nebezpečně zaútočil. Přece jen se podařilo vstřelit dvě branky a vyhrát, nicméně ubojovaný zápas se za hezký z naší strany rozhodně označit nedá. Cíl jsme splnili, postup do play-off zpečetili, a nyní se již můžeme těšit na cestu na třinecký asfalt. Každopádně musíme celý tým za celý víkend pochválit, jak za práci na hřišti, tak mimo něj. Ušli jsme od loňského května poměrně dlouhou cestu a věřím, že si ji tenhle tým může prodloužit až do červnového finále."