Extraliga juniorů

Obě finálová utkání Extraligy juniorů vyhrála Hostivař o gól a je blízko k titulu!

V prvním finálovém zápase se Plzeň ujala čtyřbrankového vedení, ale Hostivař náskok postupně smazala a v poslední třetině šla poprvé do vedení, které udržela až do závěrečné sirény. Také druhý zápas vyhrál pražský tým o jediný gól. Tentokrát rozhodly přesilové hry, které využila Hostivař dvakrát.

HBC Plzeň vs. HBC Hostivař 5:6 (4:1, 1:3, 0:2)

Plzeň vstoupila do prvního finálového zápasu na jedničku. Zkraje osmé minuty se dostala už do tříbrankového vedení, které sice Hostivař snížila, ale po pětadvaceti vteřinách si ho domácí vzali zpátky. Pražský celek se však nenechal zaskočit a prostřední část byla v jeho režii. Ve dvacáté čtvrté minutě srovnával Jan Čejka svojí již čtvrtou brankou na 4:4. Plzeňští také přidali přesný zásah a do poslední třetiny šli s malým náskokem. Závěrečná patnáctiminutovka však přinesla branky pouze na hostující straně. Hostivař šla poprvé v zápase do vedení, a to udržela až do úplného konce.


HBC Plzeň vs. HBC Hostivař 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Druhé utkání přineslo daleko méně branek než to první. Plzeň svého soupeře přestřílela, ale pouze jedna střela našla svůj cíl. Po využité přesilové hře hostů proměnili početní výhodu také domácí a do závěrečné třetiny se šlo za vyrovnaného stavu. Hostivař využila přesilovou hru i v poslední části, kdy na konci celé akce stál Jan Čejka, který poslal svůj tým do vedení, a i tentokrát pražský celek ubránil jednobrankový náskok.


Ohlasy:

Tomáš Semera (trenér HBC Plzeň) „V prvním zápase si to šly na "férovku" rozdat dva nejlepší týmy. My jsme měli skvělý vstup a první třetina patřila nám. Bohužel jsme dobře rozehraný zápas vlastními chybami postupně začali ztrácet. K tomu začal úřadovat Jan Čejka, který ukázal, že pro tuto kategorii je odskočený, a proč si ho trenéři seniorské reprezentace vybrali na MS do Kanady. Ve druhém utkání místo střelců vynikali brankáři, kteří měli nejvíce práce při spoustě vyloučení. A tak bylo utkání o tom, kdo bude disciplinovanější, respektive kdo bude v přesilovkách úspěšnější. A to byl bohužel znovu o ten jeden gól soupeř.“

Tomáš Keprt (brankář HBC Hostivař) „Obě utkání byla fyzicky náročná a musel jsem být neustále ve střehu. V prvním zápase jsme dostali rychlé góly, ale kluci se vůbec nesesypali a začali to tam pálit taky. Tím mi pomohli se uklidnit a začít od znova. V druhém zápase už byla Plzeň mnohem opatrnější, protože zjistila, co ji čeká, když pustí Sama nebo Honzu ke střelbě a nešla tak rychle dopředu. Vzadu jsme to s obránci dobře zvládli a odvážíme si dvě výhry.“