Extraliga dorostu

Extraliga dorostu přinesla hned pět vyrovnaných zápasů! Opočno vydolovalo bod proti Hostivaři

Hostivař otočila svůj zápas a body slavila až při samostatných stříleních. Také Poruba zabojovala a dva body vytěžila v prodloužení. Ještě tři zápasy skončily jednobrankovým rozdílem a přinesly vyrovnaný průběh až do poslední minuty. České Budějovice se neprosadily ani jednou.


Divize Východ

Týmy Poruby a Hostivaře otočily své zápasy

KOVU se podařilo proti Pardubicím v deváté minutě srovnat skóre, ale domácí Pardubice díky třem gólům svému soupeři odskočily ještě víc. Druhý zásah zaznamenal pražský celek opět v přesilové hře, ale ani dvě využité početní výhody mu body nepřinesly. Stejným výsledkem 5:2 skončilo také střetnutí Heřmanova Městce a Kyjova. V tomto případě šli hosté jako první do vedení, ale ani oni na body nedosáhli.

Třetím zápasem, který skončil 5:2, bylo střetnutí Rebelů s týmem Svitav. Pražané se poprvé radovali v první minutě, Svitavy sice srovnaly, ale domácí si vzali náskok zpátky. Druhý zásah zaznamenali hosté až při čtyřgólové ztrátě a upravili tak pouze výsledek. Až v prodloužení si došla pro výhru Poruba, která hostila Svítkov. Hosté vstoupili skvěle do první třetiny, ve které se ujali tříbrankového vedení. Pak už se ale ke slovu dostala Poruba, která využila tři přesilové hry a srovnala krok. V prodloužení přidala vítězný gól a otočila zápas ve svůj prospěch.

Až po samostatných stříleních si pro vítězství došla Hostivař, která hostila Opočno. Domácí museli dohánět dvoubrankovou ztrátu, což se jim povedlo pět minut před koncem zápasu. Další zásah už diváci neviděli, a tak musela na řadu přijít samostatná střílení, ve kterých byli nakonec šikovnější domácí.



Divize Západ

Suchdol neinkasoval

Blatná se postupnými krůčky dostala do čtyřbrankového vedení. Třemošné vyšla na jedničku jednačtyřicátá minuta, ve které se prosadila dvakrát, ale náskok domácích už byl dost vysoký na to, aby udrželi tři body. Bez inkasovaného gólu odehráli utkání hráči Suchdolu, kteří se střetli na své půdě s Českými Budějovicemi. Sami vstřelili tři góly a slavili plný počet bodů.

Těsnou porážku zaznamenala Elba DDM, která přivítala Kladno. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a zkraje závěrečné části Ústí vyrovnalo. V sedmatřicáté minutě využil přesilovou hru hostující Filip Jedelský, tento gól byl nakonec tím vítězným.

Těsnou výhru slavila i Plzeň, která otočila zápas s Kert Parkem. „Z pohledu diváka to byl určitě atraktivní zápas, který byl celou dobu nahoru a dolů. Bohužel si myslím, že oba týmy trápila koncovka. Kluci plnili taktické pokyny, které jsme stanovili, což bylo určitě zlepšení oproti minulému zápasu. Utkání poznamenala vyloučení ve druhé třetině, která se v podstatě nehrála skoro v pěti. Ve třetí třetině jsme víceméně pokračovali v taktice a přineslo to na konci svoje ovoce. Myslím, že v zápase jsme byli šťastnějším týmem, ale šli jsme tomu naproti,“ mohl být spokojený trenér Plzně Michal Edl.

Stejným výsledkem 2:1 zvítězily také Prachatice, které sice vystřelily v utkání s Berounem o půlku méně ran než soupeř, ale i tak jim to stačilo k plnému počtu bodů. „Zápas blbec, tak by se dalo shrnout včerejší utkání. Ačkoliv jsme byli po drtivou většinu utkání lepším týmem, tak nám paradoxně nejvíc uškodily přesilové hry, ve kterých nám soupeř dvakrát utekl a dal nám dva góly. Soupeř měl více štěstí a rozhodla jeho efektivita. Několik nastřelených tyček a spousty zahozených šancí bohužel znamenalo prohru. Nezbývá, než se z tohoto zápasu poučit a zapřemýšlet o týmovém pojetí hry, které v tomto případě chybělo asi nejvíc,“ mrzelo kouče Keltů Petra Laška.