Extraliga juniorů

Junioři Hradce dali deset branek, Prachatice narazily na špatné proměňování šancí

Hned několik celků Extraligy juniorů otočilo svůj zápas. Jedním z nich byl Svítkov, který bral výhru po samostatných stříleních. KOVO rozhodlo až během posledních tří minut, kdy se dostalo o gól před Prachatice a do prázdné brány výhru potvrdilo. Nejvíce zásahů a jasné vítězství slavil Hradec.

Divize Východ

Svítkov otočil utkání s Brnem

Buldoci sehráli se Svítkovem velmi vyrovnaný zápas. Brno se dostalo ve druhé třetině do dvoubrankového vedení, které však Svítkov dvěma góly vyrovnal, a nakonec bral výhru po samostatných stříleních. „Zápas v Brně jsme rozehráli poměrně dobře a v první třetině jsme měli opticky více ze hry. Bohužel jsme nedokázali proměnit své šance. Ve druhé třetině jsme dostali z naší laxnosti dvě branky a soupeře jsme pustili do zápasu hlavně vyloučeními. Do třetí třetiny jsme upravili sestavu a hned se dostali do tlaku, ve kterém se nám podařilo dvěma brankami agilního Kuby Vojtěcha dostat zpět do zápasu. Závěrečný tlak patřil Brnu, které se ještě snažilo zápas rozhodnout. V prodloužení moc šancí vidět nebylo, a tak rozhodly až samostatné nájezdy, kde se prosadila jediná Lucie Kubínová, a tak jsme si připsali dva body do tabulky,“ zhodnotil zápas trenér Svítkova Martin Hlavsa.

První třetina mezi Pardubicemi a Hodonínem byla vyrovnaná, ale tu druhou už ovládli třemi góly domácí, kteří si vedení udrželi až do konce. „Do zápasu s Hodonínem jsme šli s tím, že jsme proti tomuto celku ještě nehráli. V šesté minutě zápasu jsme inkasovali gól, který nás ještě víc nabudil. To se pak prokázalo v oslabení 3 na 4, kdy se nám podařilo prosadit, vyrovnat na 1:1 a toto skóre udržet až do konce první třetiny. Hned v prvních třech minutách druhé třetiny se nám podařilo dát soupeři další gól, po kterém se strhla lavina trestů, jak ze strany Pardubic, tak ze strany Hodonína. Naštěstí rozhodčí to celé měli pod dohledem, takže se zbytek zápasu odehrál v klidu a nám se povedlo vstřelit další 2 góly. Až na pár zbytečných trestů jsme odehráli pěkný zápas a věřím, že další zápas proti Malenovicím bude taky výherní, přeje si pardubický hráč Adam Motyčka.

Nejlépe se dařilo Hradci, který hostil Malenovice. Domácí svého soupeře jasně přestříleli a z dvaapadesáti střel hned deset našlo svůj cíl. Malenovice využily jednu přesilovou hru, ale navíc přidaly už jen jeden gól a dva zásahy proti Hradci byly málo.

Divize Západ

KOVO rozhodlo v posledních třech minutách zápasu

Nové Strašecí zkraje druhé třetiny srovnalo zápas s Kelty, ale hosté zabrali, vedení si vzali zpátky a zápas si už pohlídali. „Aniž bych chtěl snižovat kvality soupeře, toto utkání bylo především o tom, co na hřišti předvedeme my. Téměř tradiční trápení v zakončení bylo znát především ve druhé části, kdy jsme si vytvořili obrovské množství gólových šancí. Jak efektivně zakončit nám ale dvakrát předvedl Adam Slabý. Brankář domácích čelil velkému tlaku a výborným výkonem domácí držel v bodovém dosahu plných čtyřicet minut. Pak jsme třemi góly v posledních pěti minutách dokonali tříbodové dílo, které z mého pohledu rozhodlo o zasloužené dělbě bodů. Bohužel se stále nedokážeme vyvarovat výpadkům ve hře a rovněž předzápasová příprava na samotné utkání není úplně ideální," je si vědom trenér Keltů Roman Novák.

Prachatice se sice dostaly v jedenácté minutě do vedení, ale i když se jim podařilo KOVO přestřílet, tak další gól už vstřelit nedokázaly. Poprvé se pražský celek prosadil ve třiačtyřicáté minutě a velmi rychle se dostal také do vedení. Hosté tak měli pouze dvě minuty na srovnání, zkusili hru bez brankáře, ale tu domácí potrestali a výborným závěrem si došli pro plný počet bodů.

Do vedení se dostalo také Kladno, ale udrželo ho pouze chvíli. Hostivař srovnala a zkraje závěrečné patnáctiminutovky šla před svého soupeře a těsné vedení udržela až do závěrečné sirény. „Zápas s Kladnem je vždy vyrovnaný a boj o každý milimetr. Kluci ale plnili vše, na čem už od soustředění pracujeme a přineslo to tížené ovoce,“ je spokojený kouč Hostivaře Tomáš Grepl.