Extraliga dorostu

Tři celky udržely v Extralize dorostu čisté konto, Kladno nasázelo třináct branek

V deseti zápasech nedovolily tři celky skórovat svým soupeřům. Nejvíce branek dalo Kladno, které sice se Suchdolem šestkrát inkasovalo, ale samo dalo třináct branek. Prachatice využily tři početní výhody, a i díky tomu si poradily s Kert Parkem. Ježci zvítězili až po samostatných stříleních.


Divize Východ

Opočno dvakrát vedlo, ale ze zápasu nakonec vytěžilo pouze bod

Bez inkasované branky oslavily výhru Pardubice, které si poradily s Kyjovem 4:0. „V neděli 9.10. odehráli hráči dorostu zápas s HBK Kyjov na jeho hřišti, který vyhráli 4:0. Sestavu našeho značně oslabeného dorosteneckého týmu doplnila dvojice ze starších žáků. Nejtěžší částí zápasu byla první třetina, kdy nás hráči soupeře zaskočili svým napadáním při rozehrávce, ke které jsme přidali nepřesnost přihrávek z naší strany. Důvodem byla i improvizace sestavy, kdy spolu byli nuceni hrát hráči, kteří spolu standardně nenastupují a zároveň i malý počet hráčů. Do druhé třetiny již nastoupili hráči dorostu se stoprocentním nasazením a odhodláním urvat výhru se třemi body, a tak se nám podařilo zaznamenat první dva góly, které se staly prvním krokem k vítězství. Ve třetí třetině bylo vedení ještě navýšeno, a to i díky spolupráci starších žáků, kteří do zápasu nastoupili. Výborný výkon podal celý tým, ze kterého je třeba vyzdvihnout Šimona Snížka, autora dvou gólů a bezchybný výkon brankáře Petra Bečičky. Zápas byl zakončen tradičně, zavoláním do Rádia Krokodýl,“ prozradil trenér Pardubic Jan Remač.

Pro vítězství si došel i druhý pardubický celek, Svítkov si poradil na své půdě s Hostivaří 4:1. „S Hostivaří jsme se od úvodní buly snažili dobře napadat a dostávat soupeřovi obránce pod tlak, kteří kvůli tomu ztráceli balónky. V první třetině se nám podařilo dát 2 branky, když po akci Korce, přesně po odrazu, trefil Martínek. Pomohli jsme si i bulí, když čistě vyhranou buly prostřelil ostrostřelec Bartok. Do druhé třetiny jsme vstupili pořád ve velkém tempu a zásluhou jsme dali i další branku zásluhou Krále, který prostřelil od červené. Dobrý pohyb ukázala i druhá formace, která si tlakem kolem branky vytvořila gólovku a Lukáš Choutka z otočky trefil na 4:0. Soupeř od té doby hodně přitvrdil a začal používat nedovolené zákroky. Po napadení zezadu na Choutku rozhodčí nepískali, a tak se strhla šarvátka, ve které Bartok pomstil svého spoluhráče a v pěstním souboji povalil svého protihráče na zem. Oba hráči dostali trest do konce utkání, ale první faul zůstal nepotrestaný. Hostivař po provokacích vytěžila faul od Martínka a v početní výhodě snížila po dorážce na 4:1. Do třetí třetiny jsme se chtěli vrátit opět soustředěni na svůj výkon a po velmi dobře taktickém výkonu jsme již nepouštěli soupeře do větších akcí a zápas zkušeně dohráli. V poslední vteřině zápasu však přišel likvidační zákrok na Dana Martínka a Hostivař tak obdržela i druhý trest do konce utkání a korunovala tak své ,,nehokejbalové´´ představení,“ vyjádřil se k zápasu trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Bez zaváhání odehráli svůj zápas Rebelové. Poruba ještě v první třetině snížila, ale další zásah si už nepřipsala a domácím podlehla 9:1. Svitavy šly v zápase s KOVEM jako první do vedení, ale KOVO zabralo a postupně dalo hned pět branek a výsledek zápasu si pohlídalo. Nejvyrovnanější zápas přineslo střetnutí Opočna s Heřmanovým Městcem. Opočno šlo dvakrát do vedení, ale Ježkům se povedlo v obou případech srovnat. Nakonec to byli domácí, kteří ve třetí třetině ztráceli jeden gól. Také Opočnu se povedlo srovnat, a tak zápas musel dospět až k samostatným střílením, ve kterých o bod více nakonec vyhráli hosté.



Divize Západ

Kladno se Suchdolem dalo devatenáct branek

Beroun měl zápas s Blatnou ve svých rukou hned od začátku a zvítězil 11:0. „Se soupeřem z Blatné jsme pár let nehráli, ale i přesto se dal očekávat souboj kočky s myší. Brzké vedení znamenalo jasný vývoj utkání, které jsme měli celou dobu plně pod kontrolou. Šanci dostali hráči, kteří nebyli zatím tolik vytížení, takže zápas splnil to, co měl,“ potěšilo trenéra Berouna Petra Laška.

Bez inkasované branky odehrálo své utkání také Ústí, které se představilo na půdě Třemošné. Prachaticím pomohly k výhře nad Kert Parkem i tři využité přesilové hry, jeden gól se jim povedlo dát i v oslabení a o body se nemusely strachovat.

Budějovice ztrácely v zápase s Plzní už od první třetiny, a ani dvě branky Matěje Šimka jim nepomohly k zdramatizování zápasu. Hosté vyhráli 2:5. „Musím říct, že jsme odehráli hodně divný zápas. Hned od začátku jsme šli do vedení a bylo to dobré, ale pak jsme víceméně třetinu jen nějak odehráli. Pak to bylo na obě strany, nějaké fauly a bylo to celé rozkouskované. Pořád jsme navyšovali skóre, ale nebylo tam žádné tempo, že bychom určovali nějaký styl hry. Pozitivní je, že Jindřich Hošek ze starších žáků se dostal do brány a odchytal solidní zápas. Tým fungoval kompaktně, ale nebylo to úplně ono. Na druhou stranu body jsme získali, takže jsme určitě spokojení,“ řekl plzeňský Michal Edl.

Hned devatenáct branek přineslo utkání Kladna a Suchdolu. Jako první šli už po čtyřiceti vteřinách do vedení hosté, ale Kladno pěti góly otočilo zápas ve svůj prospěch. Suchdol tak musel najednou dotahovat a ztráta už byla natolik velká, že si Kladno náskok uhlídalo a zvítězilo 13:6.