Extraliga juniorů

Body v rukou favoritů. Beroun si zastřílel, o zápletku se postaralo Kladno

V divizi východ se žádné překvapení nekonalo, zásadní góly padaly až v závěru zápasů. V divizi západ si to rozdala ústecká Elba s Kladnem v boji o nejvyšší příčky. Mezitím čelo udržel Beroun po demolici posledního Rakovníka.


Divize východ

Favorité z Heřmanova Městce, Hradce Králové ani Pardubic nezaváhali

Heřmanův Městec pojistil první příčku i na půdě Hodonína. Ten se sice hned z úvodu utkání dostal do vedení, zápas chudý na góly však do vítězného konce dotáhnout nedokázal. Ve druhé třetině inkasoval poprvé a necelé 4 minuty před koncem se Ježkům podařilo skóre otočit. Vítěznou trefu si přinesl Tomáš Málek a vyrovnaný duel tak nakonec překvapení nepřinesl.

Nejvíce branek nadělilo utkání Hradce s Brnem. První třetinu ovládli domácí zejména díky dvougólovému Svatoňovi, ale Buldokům se ještě do první přestávky podařilo snížit a ve druhé třetině se dotáhli na rozdíl jediné branky. Hostující mužstvo nakonec dokázalo i vyrovnat, ale přes všechnu snahu hostí zůstaly 3 body v Hradci Králové. O vítězství 4:3 z pohledu domácích bylo rozhodnuto půl minuty před závěrečnou sirénou.

Ani ve třetím zápase se nejednalo o jednoznačný výsledek. Pardubice byly na svém výjezdu do Malenovic jednoznačně střelecky aktivnější, ale skórovat se jim dlouho nedařilo. Po bezbrankové první třetině to byli dokonce domácí, kdo rozvlnil síť jako první. O vítězi rozhodla až třetí patnáctiminutovka, ve které hosté konečně zužitkovali střeleckou převahu a vsítili hned třikrát. Napětí však panovalo až do konce, protože všechny branky padly až během posledních 5 minut, z toho ta třetí, která ukončila naděje Malenovic, až 16 sekund před koncem do odkryté brány.


Divize západ

Beroun, Ústí a Kladno zápolily o první příčku

V souboji týmů ze spodní části tabulky bylo v ohrožování branky aktivnější domácí KOVO, avšak k důležitým bodům to nepomohlo. Pražané si nechali utéct hned úvod první třetiny a inkasovali 2 slepené branky. Zvrátit stav utkání se jim do finálního hvizdu již nepodařilo ani přes 2 vstřelené góly, a Nové Strašecí si tak domů odvezlo výhru 4:2.

Na dlouhou cestu se ráno vydala pražská Hostivař, aby odčinila selhání z úvodního kola, ve kterém s Prachaticemi padla po nájezdech. Náladu si však hosté nespravili. Prvních 15 minut se diváci gólu nedočkali, ale od druhé třetiny již drželi domácí utkání pevně ve svých rukou. Pod vítězství 4:1 ve prospěch Prachatic se významně podepsal třemi body 2. nejproduktivnější hráč soutěže Jan Štěpánek.

Rychle bude chtít na uplynulý víkend zapomenout poslední Rakovník. Ani na posedmé se domácím nepodařilo získat bod, a tentokrát to bylo dokonce s výpraskem 0:13. Radost si udělali hráči Berouna, kteří se díky hladkému vítězství zařadili na průběžné první místo a obohatili i své individuální statistiky. Šestibodový podíl měl i berounský kapitán Matěj Taufer.

Sobotní program zakončil pravděpodobně nejočekávanější duel na hřišti Kladna, kam přijelo Ústí nad Labem. Jednalo se tedy o týmy, které se perou o čelo tabulky a výsledek byl tomu odpovídající. Na vyrovnanou první třetinu se navázalo v podobném duchu i ve druhém dějství, tentokrát však již s dvěma brankami, po jedné na každé ze stran. Závěrečnou patnáctiminutovku ve svůj prospěch naklonili již po 22 vteřinách hosté, ale vedení ztratili necelé 2 minuty před koncem a utkání došlo až do samostatných nájezdů. Rozhodující zásah v této disciplíně zaznamenal Matouš Dreschler a Kladno tak zapsalo nesmírně důležité vítězství.