Extraliga dorostu

Nedělní Extraliga dorostu ve znamení gólových hodů. Kladno i Pardubice nadále drží první příčky.

Vítězové po celé republice stříleli ostrými. Pouze Ústí se na výhru s Berounem načekalo až do nájezdů. Nejvíce branek vsítily Pardubice, ale nezaostal ani rival ze Svítkova. V druhé divizi nadále panuje Kladno, které nedalo šanci ani plzeňským mečounům.

Divize východ

Pardubice nelítostně udržely čelo tabulky, Svítkov pokračuje v pronásledování městského rivala

Bohatý nedělní program odstartoval v Heřmanově Městci, kam přijel pardubický Svítkov. Domácí tentokrát neměli nárok a hosté si zaslouženě odvezli výhru 7:0. Bezchybný výkon předvedl gólman Matyáš Černý, který podržel své mužstvo 20 zásahy. Nejen jeho čisté konto se dočkalo chvály od trenéra Martina Hlavsy. „Zápas s Ježky jsme začali poměrně pozvolna a chyběl nám v první třetině lepší pohyb. Uklidnil nás až přesilovkový gól Dana Martínka. Od druhé třetiny jsme již přebrali otěže zápasu a dlouhotrvajícím tlakem si došli až pro 7 branek. Prosadilo se hodně střelců, z toho máme radost. Dobrý zápas odchytal i Maty Černý, který v brance působil velmi jistě. Pochvala pro celý tým za zodpovědnou hru a nyní se již těšíme na souboj o první místo s Alfou,“ dodává pokorně kouč Svítkova.

Ve stejný čas se odehrál zápas o postavení ve spodní části tabulky mezi domácí Porubou a svitavskými Sršni. Po první třetině zůstával stav nerozhodný a Svitavy držely naději na první body. Ráznou přítrž jim však následně třemi body udělal Vojtěch Šupal. Snížení ze 43. minuty představovalo již pouze čestný gól a konečné skóre 4:1 ve prospěch Poruby prohloubilo letošní svitavskou beznaděj.

Hned 8 gólů bylo k vidění na pražském Kovu, které přivítalo daleký Kyjov. Hosté od počátku tahali za kratší konec provazu a nepomohla jim ani 3 nezvládnutá oslabení. Kovo ovládlo všechny 3 třetiny, a nakonec střeleckou převahu přetavilo ve vítězství 7:1.

Gólové hody panovaly i v Pardubicích, kde se Opočno snažilo potrápit aktuálně první tým tabulky. Hned v úvodu se Pardubice dostaly do vedení, ale už ve 3. minutě bylo skóre otočeno a důvod k radosti měli hosté. Domácí sice stihli zvrátit skóre ve svůj prospěch ještě v úvodním dějství, ale Opočno se nevzdávalo. Druhá patnáctiminutovka byla ovšem pro hostující celek velikou lekcí. Neuvěřitelných 8 branek za zády opočenského gólmana znamenalo jistou porážku a nulový příspěvek do ligové tabulky. Třetí třetinu sice domácí polevili, ale debakl 13:4 jim nadále zajistil první příčku. Bodovou sbírku rozšířilo hned několik domácích hráčů, Tomáš Kupka zaznamenal 6 asistencí a Vojtěch Hlaváček se zase blýskl hattrickem.

S chutí si zastřílela i pražská Hostivař v derby s Rebely. Přímý souboj o třetí příčku začal vyrovnaně a dvojnásobnou střeleckou převahu zužitkovali domácí až ve druhé třetině. Vyšší počet vyloučení přinesl i 4 branky v přesilových hrách, po dvou na obou stranách. Spokojenější odešli ze zápasu hráči Hostivaře po výhře 7:4.

Divize západ

Dominance favoritů a drama v Ústí nad Labem

Do Blatné dorazily rozjeté Prachatice, ale domácí jim nic nehodlali dát zadarmo. Nebýt mnoha zbytečných vyloučení, z nichž inkasovala Blatná hned třikrát, mohl být výsledek klidně jiný. Zásadní zvrat přišel až ve druhé třetině, kterou hosté ovládli jasně 3:0, a to ještě neproměnili nařízené trestné střílení. Vzmužení domácích ve třetí třetině jim nestačilo, a tak si Prachatice odvezly výhru 7:3.

Napínavý duel se měl odehrát v Plzni, kam dorazilo silné Kladno. To však od prvních minut na hřišti dominovalo a po sebejistém výkonu si zajistilo ligové vedení. Na důležitém venkovním vítězství 8:4 se čtyřmi body podepsali Marek Daníček i Vojtěch Vela.

Radost si udělal i Suchdol nad Lužnicí, když přestřílel poslední Třemošnou 10:5. K povinným třem bodům dovedla své mužstvo hattrickem kapitánka Martina Landová. Hostujícímu Tatranu nepomohla ani dobře zahraná třetí třetina, ani stoprocentní úspěšnost přesilových her, a na první letošní body si tak bude muset ještě počkat.

Bez šance byly při návštěvě hlavního města České Budějovice. Místní Kert Park kontroloval hru celých 45 minut, a vyjma inkasovaného gólu z druhé třetiny nezaváhal. K jednoznačnému vítězství 9:1 velel třemi přesnými gólovými přihrávkami kapitán Patrik Janda.

Nejnapínavější duel se odehrál na severu Čech mezi domácí Elbou a berounskými Kelty. O první přestávce odcházely týmy do šaten za nerozhodného stavu 1:1. Po druhé třetině byli blíže vítězství domácí, ale závěrečná patnáctiminutovka patřila naopak hostům z Berouna, ani po 45 minutách hry tak nebylo rozhodnuto. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, které lépe zvládlo domácí mužstvo, a díky Záhejského gólu zapsalo Ústí alespoň 2 body.