Extraliga juniorů

Mám okolo sebe šikovné spoluhráče, je skromný nejlepší nahrávač divize Východ Jan Pilař

Heřmanův Městec se v Extralize juniorů i v 1. Lize nachází na první pozici. V obou týmech nastupuje Jan Pilař, který svými výkony přispívá k výhrám, mezi juniory je nejlepším nahrávačem. Za větší prostor na hřišti je rád, minulý víkend stihl odehrát tři utkání.

Máme kvalitní tým, a to se podepisuje i na výsledcích

Honzo, s Heřmanovým Městcem jste v Extralize juniorů zatím prohráli jen jedno utkání a jste v čele tabulky. Co říkáte na to, že se vám v letošní sezóně takto daří?

Důvodem našeho postavení v tabulce je, že se nám poměrně vydařila letní příprava a následně i vstup do sezóny. Navíc teď máme kvalitní tým, a to se podepisuje i na výsledcích. Bohužel teď přišlo první zaváhání s týmem z Malenovic a my se s tím musíme rychle vypořádat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu.

V sobotu jste poprvé v sezóně prohráli, poslední Malenovice vás porazili 0:1. Kde vidíte příčiny, že jste se ani jednou neprosadili?

Myslím si, že příčin je zde více. Soupeř byl více obětavý, šel si za svým cílem odhodlaněji než my a navíc se mu povedlo skórovat hned v úvodu utkání. My jsme bohužel po několika útočných akcích nedokázali najít recept na bezchybně chytajícího gólmana Malenovic.

V úvodu sezóny jste vyhrávali větším rozdílem, poslední čtyři zápasy ale skončily těsným výsledkem. Ceníte si těchto vítězství více, když o ně musíte bojovat až do konce utkání?

Určitě ano. Všechny tyto zápasy byly náročné, a tak si ceníme každého plného počtu bodů získaného do tabulky.


Jan Pilař za to umí vzít nejen kanadskými body! Autor fotky: Alexandra Hasíková.

V této sezóně nám to zatím opravdu klape

V divizi Východ jste nejlepším nahrávačem, zatím jste si zapsal třináct asistencí, ale na gól čekáte. Máte v týmu spíše roli připravovat branky?

To si nemyslím, ale vzhledem k tomu, že se mi nedaří vsítit žádný gól, tak tuto roli momentálně zastávám, a protože mám okolo sebe šikovné spoluhráče, tak je tuto roli poměrně snadné plnit.

Sbíráte zkušenosti také v 1. Lize, kde jste s Ježky také na prvním místě. I v této soutěži patříte k nejproduktivnějším hráčům týmu. Vyhovuje Vám větší herní vytížení?

V této sezóně nám to zatím opravdu klape a jsem rád, že toho můžu být součástí. Za herní prostor, který se mi dostává, jsem velice rád, protože mě to pomáhá zlepšovat svoji hru a každá minuta na hřišti je pro mě cenná zkušenost.

O minulém víkendu jste odehrál tři utkání. V sobotu jste bojoval s juniory a A-týmem o další body do tabulky, v neděli jste se představil na Českém poháru. Jak náročné to bylo?

Oba zápasy v Malenovicích byly náročné, ale v neděli se hrálo až od pěti hodin odpoledne, tudíž byl relativně dlouhý čas na kvalitní spánek a nějakou tu regeneraci na následující utkání. Zápas v Českém poháru byl taktéž vysilující a byl prodloužen až do samostatných nájezdů, ze kterých jsme se nakonec radovali my, a tak jsme víkend zakončili úspěšně.