Extraliga juniorů

Z nadstavby bychom chtěli postoupit rovnou do play off, netají své ambice útočník hradecké juniorky Vojtěch Svatoň

Mladý útočník juniorů Hradce Králové Vojtěch Svatoň obdržel pozvánku i na další kemp reprezentace U16. Sebevědomí mu rozhodně neschází a věří si na zlato z SP v Liberci. Svými ambicemi se netajil ani vzhledem k blížící se juniorské nadstavbě, kde s týmem zabojuje o přímý postup do play off.

Kemp hodnotím pozitivně

Úctyhodnými výkony v podzimní části sezóny jste si vysloužil pozvánku do reprezentace U16. Jak zpětně hodnotíte nedávný jednodenní kemp? Vyhovoval vám program, nebo byste něco změnil?

Kemp hodnotím pozitivně. Celkově se mi líbí, jak jsou kempy stavěné. Je to fajn se s klukama při trénincích sehrát, a ke konci kempu si zahrát nějaký modelový zápas, jako například teďka proti osmnáctce.

O víkendu vás čeká další setkání, tentokrát již dvoudenní. Jaká máte očekávání, co byste si představoval jako náplň, a přijde vám zúžená nominace adekvátně seskládaná?

Doufám, že budeme hrát zase nějaký zápas proti těžkému soupeři, abychom se mohli lépe sehrát. Dále očekávám těžší cvičení a přísnější hodnocení hráčů. V nominaci moc kluků neznám, takže jsem zvědavý na tým, který zatím trenéři postavili.

Věříte, že se udržíte v reprezentaci až do finálního výběru pro SP v Liberci? Jak reálně vidíte šance své kategorie na úspěch na závěrečné akci?

Podle mě se do finálového výběru dostanu a pomůžu týmu vyhrát SP. Myslím, že máme velké šance na výhru a věřím tomu, že budu odtamtud odjíždět se zlatem na krku.

Postoupí Hradec Králové přímo do play off? Autor fotky: Jana Nekolová.

O úspěch se poperete i v juniorské soutěži v barvách Hradce Králové. Jak probíhá ve vašem týmu příprava pro nadcházející boje v Extralize juniorů?

Příprava je spojená s A-týmem, což si myslím, že nás hodně posune, jelikož trénujeme s hráči, kteří mají více zkušeností. Příprava je hodně fyzicky náročná, takže si myslím, že budeme po pauze více než ready.

Po napínavém podzimu postoupil Hradec do nadstavby ze třetího místa. Jaké cíle si kladete čistě pro nadstavbovou část? Věříte, že se vám podaří přes silnou konkurenci postoupit přímo do play off?

Z nadstavby bychom 100 % chtěli postoupit rovnou do play off, ale nebude to zadarmo. Řekl bych, že jsme spíše považováni za outsidery, ale budeme se snažit překvapit a umístit se co nejlépe.

Již loni jste se částečně podílel na tažení hradeckých juniorů, které skončilo ve čtvrtfinále. Kde se zastaví váš tým tentokrát? Porovnejte složení týmu, psychickou pohodu v kabině a poctivost přípravy mezi oběma sezónami.

Samozřejmě to chceme dotáhnout až do finále a překonat loňské výkony. Složení je o hodně mladší a přišlo k nám pár kluků z Opočna. Atmosféra v kabině je týmová a snažíme si navzájem pomáhat abychom se mohli dál posouvat. Přípravu podle mě většina z nás bere seriózně a snažíme se co nejlépe připravit na nadstavbu a poprat se o horní příčky.