Extraliga dorostu

Dorostenci Rakovníku nepoznali hořkost porážky, Svítkov poprvé v sezóně padl!

Podzimní část zakončili svojí první porážkou v ročníku dorostenci Svítkova, kteří podlehli po samostatných stříleních Hostivaři. Neporazitelnost naopak udržel Rakovník, jenž v posledním zápase neinkasoval. S nulou odehráli zápas také hráči Ústí nad Labem. Základní hrací doba nerozhodla ani utkání mezi Plzní a Berounem, kde muselo vítěze určit až prodloužení. Z prvních branek se mohla radovat Přelouč, kýžené body to však nepřineslo.

Divize Západ

Vedoucí dva celky s nulou
První místo po podzimní části drží Rakovník, který v posledním zápase narazil na Blatnou, nad kterou zvítězil 6:0. „Poslední letošní zápas jsme odehráli v Blatné, kde jsme se museli vypořádat s horším povrchem a hru zjednodušit. Za třemi body jsme si šli od první minuty a zakončili úspěšný podzim. Celý tým zaslouží poděkování za tvrdou a poctivou práci na hřišti i tréninku,“ vzkázal svěřencům asistent trenéra Rakovníku Pavel Slabý.

Ještě o tři góly více vstřelilo Ústí nad Labem, které drží druhou příčku. „K poslednímu zápasu letošního roku jsme jeli s cílem se hlavně nezranit a zápas si užít. Samotný zápas se odehrál v přátelské atmosféře, kde od začátku utkání jsme převzali iniciativu a utkání bylo zcela v naší režii. Pro nás to byla krásná tečka za podzimní částí soutěže,“ těšilo asistenta trenéra Elby DDM Radka Červinku. Vítězství si v posledním podzimním zápase připsal také Suchdol, který výborně vstoupil do zápasu s Novým Strašecím. Svému soupeři vstřelil v první patnáctiminutovce tři branky, což mu zajistilo výhru. Zbytek zápasu byl již vyrovnaný a konečné skóre bylo 1:4.

Nejtěsnější duel se odehrál na plzeňské půdě, kam zavítal Beroun, který prohrál v prodloužení. „Zápas to byl hodně kvalitní. Myslím, že o výsledku rozhodla první třetina, která měla skončit v náš prospěch větším rozdílem. Beroun si po ní začal více věřit a my to měli těžší. Zápas nám zkazily chyby, kterých bylo moc. Klukům ukážeme video. Celý zápas jsme tvořili a měli o něco více ze hry. Na druhou stranu Beroun nastřelil dvě tyčky. Na hráčích bylo vidět, že chtějí ukončit zápas v prodloužení, a to se povedlo. K mojí spokojenosti chybí za podzim 4 body. Hráče jsem pochválil, ALE stále je třeba pracovat,“ upozornil hlavní trenér Plzně Michal Edl.

„Do utkání jsme nastupovali s odhodláním nedopustit blamáž z posledního vzájemného utkání. Bohužel jsme opět inkasovali první branku dost nešťastně hned v úvodu zápasu. Hráli jsme pod velkým tlakem, ale podařilo se nám vyrovnat. Tato branka jako by poznamenala další průběh. Plzeň tlačila, ale obětavá hra Keltů a dobrý výkon brankáře Kupce nedovolila Plzni odskočit více jak o jeden gól. Přetahovaná trvala do stavu 3:3. Naše góly byly výstavní, vždy do šibenice z rychlých a smrtících výpadů. Bohužel cca minutu před koncem jsme vyrobili hrubou chybu a Plzeň navýšila svůj náskok na 4:3 a její radost neznala mezí. Vzali jsme si "time" a za hry odvolali gólmana a Martin Maršoun svojí výstavní druhou brankou do šibenice vyrovnal 20 sekund před závěrečnou sirénou na 4:4. V prodloužení si vítězství vzala Plzeň. Na závěr podzimní části dvě krásná utkání s Kladnem a Plzní a šest neprohraných zápasů v základní hrací době za sebou jsou příslibem pro jarní boje o finálový turnaj MČR,“ vzhlíží k závěru soutěže kouč Keltů Martin Davídek.

Divize Východ

Svítkov neporazitelnost neudržel, Jestřábi překvapili
Až v posledním zápase podzimní části a celého roku 2019 našel Svítkov přemožitele, kterým se stala Hostivař. „Další z oboustranně kvalitních zápasů, pod super kulisou! Oproti minulému zápasu jsme hráli více jako tým. I když jsme opět ztratili ve třetí třetině dvoubrankové vedení, povedlo se nám zápas po nájezdech dovézt do vítězného konce. Každopádně takové chyby v obranné fázi by se neměly opakovat,“ je si vědom trenér Hostivaře Tomáš Grepl.

„V posledním utkání v Hostivaři jsme chtěli opět získat tři body. Do utkání jsme vstoupili dobře, když jsme vedli 0:1 po vyhraném buly od Bláhy na Rakovského. Nebezpečné byly i střely Drbala, které však brankou neskončily. V druhé třetině bohužel přišel náš výpadek, a hlavně kvůli nedůrazu kolem naší branky jsme prohrávali 3:1. Ve třetí třetině ale opět přišel náš nástup a utkání jsme otočili na 3:4. Všechny naše čtyři branky vstřelil Kuba Rakovský, který těžil ze souhry s Bláhou a Drbalem. Bohužel tři minuty před koncem jsme udělali zbytečný faul a Hostivař svoji přesilovku využila a srovnala na 4:4. Prodloužení branku nepřineslo, a tak rozhodly nájezdy, kde jsme se nedokázali prosadit. Bonusový bod tak brala Hostivař. Musím říct, že utkání se opět hrálo na vysoké úrovni a oba týmy hrály perfektně. Radostnější dnes je nakonec Hostivař. Pochvalu zaslouží i výborný výkon Jirky Šťovíčka v naší brance. Pro nás je to letos první prohra a musíme se z chyb poučit. Nejsme kapela, abychom furt vyhrávali,“ řekl svítkovský trenérský lodivod Martin Hlavsa.

Přelouč doháněla v závěru utkání s Malenovicemi ztrátu, což se jí nepodařilo. „Pokračující trend zlepšování našeho herního projevu jsme chtěli ukázat v posledním zápase podzimu. To, že nás nečeká nic jednoduchého, jsme si byli dobře vědomi. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a soupeře možná i trochu zaskočili, ale co naplat, do vedení šel stejně soupeř, po našem propadnutí v obraně. Co mě mile překvapilo, že hned z následujícího útoku se nám podařilo srovnat a vstřelit konečně kýžený gól. Hra se vyrovnala a hrál se atraktivní hokejbal, který musel diváky bavit. Náhle přišel propad naší hry a soupeři se podařilo odskočit o tři góly, o to byla naše radost větší, když se nám pár vteřin před koncem první třetiny podařilo náskok snížit. Ve druhé třetině se hrálo nahoru dolů a jistá nevyzrálost naší hry napomáhala soupeři odskočit dvěma góly na komfortní náskok. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že nemůžeme nic ztratit, maximálně získat a naše hra tomu odpovídala. Podařilo se nám dát branku, zvýšit tempo a hosty už moc do šancí nepouštět. V poslední minutě zápasu se nám podařilo vsítit ještě jednu branku, ale na nějaké drama či obrat zápasu už nebyl čas. Škoda našeho propadnutí ve druhé třetině, jinak si myslím, že jsme mohli sahat na body. Klukům a děvčatům chci poděkovat za předvedený výkon a doufám, že nastavený trend nám vydrží a přeneseme si ho do jarní části, kde už nechceme být za otloukánka,“ upozornil trenér Přelouče Michal Křemenák.

„Zvláštní zápas, vypadalo to, že jsme byli dobře vyladění, ale asi vědomí, že Přelouč nám dala svůj první gól v sezóně, nás zmrazilo. Byly pasáže, kdy jsme hráli, jak máme a na hřišti jasně dominovali, ale pak byly chvíle, kdy jsem myslel, že trénuju nějaký cizí tým, který se viděl poprvé. No přesto všechno si myslím, že jsme zápas vyhráli zaslouženě a podzim zakončili vítězně. Soupeři gratuluji k prvním vstřeleným brankám i výkonu, my něco takového absolutně nečekali a možná, vlastně skoro určitě, byl výsledek takový, jaký byl,“ zhodnotil kouč Malenovic Adam Kovařík.

Tři body do tabulky si připsalo KOVO, které odehrálo poslední utkání na hřišti Brna. Domácí hráči se dostali do vedení, ale ve druhé patnáctiminutovce dominovalo pražské KOVO, které zaznamenalo hned čtyři branky a svému soupeři už skórovat nedovolilo.

Kyjov nezaznamenal vítězství ani v zápase s Heřmanovým Městcem, kterému podlehl 1:5. „Další nemoci nám daly možnost opět zaimprovizovat v sestavě a útočné trojice si zahrály opět v jiném složení. Kluci ukázali, že se z tréninků znají a utkání zvládli velice dobře. Kyjov se tentokrát rozhodl hrát z více zatažené obrany, ale pokud jsme plnili to, co jsme si řekli, tak se bez větších problémů dalo středním pásmem projít. Jsme rádi, že jsme poslední zápas podzimu zvládli. Teď si do konce roku dáme jen nějaký florbálek a po novém roce začne dřina, ať jsme připraveni na jaro," poodkryl plány lodivod Ježků Jiří Kozel.