Extraliga juniorů

Lídr produktivity Extraligy juniorů: Z osobního hlediska hodnotím podzim pozitivně

Juniorská Extraliga je po skončení podzimní části extrémně vyrovnaná, čelo tabulky pak o to víc. Půlmistrem se stal pražský Kert Park, kterému na záda dýchá reprezentanty nabitý Letohrad. Třetí příčka patří Hostivaři. Pokud však budeme pátrat po nejproduktivnějším hráči podzimu v této kategorii, musíme zabrousit do týmu loňského mistra z ústecké Elby, která po první polovině soutěže skončila „až“ čtvrtá. Na čelo produktivity se totiž se 33 kanadskými body (18+15) a tříbodovým náskokem vyhoupl David Magasanik, jehož jsme vyzpovídali v rámci rozhovoru.

Musíme zlepšit začátky utkání
Davide, pojďme se na začátek podívat na výsledky Ústí v podzimní části. Loni jste skončili po základní části na 4. místě, stejnou příčku obsazujete také momentálně, přičemž předvádíte poměrně stabilní výkony. Jak ale první polovinu sezóny hodnotí trenéři nebo vy v kabině?
Hned po skončení podzimní části jsme se sešli v kabině a řekli si, co se nám dařilo a co nám naopak moc nešlo. Podzim můžeme hodnotit spíše pozitivně, ale víme o několika věcech, které musíme do jarní části zlepšit a na čem musíme zapracovat.

V čem vidíte největší sílu současného kádru, kde jste naopak zaostávali?
Myslím si, že jsme silní hlavně v útoku, tlačíme se do brány, a to nese své ovoce. Zlepšit musíme rozhodně začátky utkání, kdy zbytečně zaspíme start a celý zápas musíme dohánět.

Podařilo se Vám oproti loňsku na něčem výrazněji zapracovat? Jste v něčem prokazatelně lepší?
Myslím si, že nějaké výraznější změny nenastaly, zapracovali jsme však třeba na přesilovkách, ve kterých se nám letos více daří. Snažíme se hrát aktivní a běhavý hokejbal, který nám vychází.

Podzim hodnotím pozitivně
Vy osobně jste už loni patřil k velmi produktivním hráčům. Formu jste si udržel, možná dokonce i vylepšil. Jak jste se v podzimní části herně cítil? Bylo to podle Vašich představ?
Z osobního hlediska hodnotím podzim pozitivně, cítil jsem se velmi dobře. S kluky v lajně jsme si sedli a daří se nám. Úplně podle mých představ to nebylo, vždycky se dá na něčem zapracovat a něco zlepšovat.

Čemu vděčit za Vaši výbornou statistiku 18 gólů a 15 asistencí v kanadském bodování? Co je Vaší největší zbraní, předností, nebo co Vám k takové produktivitě pomáhá?
Je to zásluha hlavně spoluhráčů, kteří udělají tu černou práci a já jsem pak ten, který to zakončuje. Soustředím se na střelbu, snažím se koukat, kde má brankář volno a kam bych mu to mohl dát.

Považujete se spíše za tvůrce hry, nebo ryzího střelce?
Přijdu si spíše jako tvůrce hry, s kluky si to rád dám do kombinace a vytváříme pěkné akce.

Tréninky i přes svátky
Jaké jsou Vaše plány s týmem pro nejbližší období? Máte nějaké menší volno, nebo se alespoň občas máte v plánu sejít, než dojde ke klasické zimní přípravě?
Letos se sejdeme ještě jednou na závěrečný trénink, kdy si asi zahrajeme a zakončíme ten rok zábavnou formou. Přes svátky nás čeká menší volno a zimní příprava začne hned po Novém roce.

Jak se Vy osobně těšíte na svátky? Prožíváte je?
Neprožívám to úplně, takové to vánoční šílenství jde mimo mě. Jsem rád, když se sejdeme jako rodina, navštívím své příbuzné na Moravě a prožijeme to v klidu.

Máte v plánu třeba chodit trénovat i individuálně?
Zajdu si zaběhat a občas se ukážu v posilovně. Když se najde nějaký čas, tak si zajdu zastřílet na hřiště. Mimo hokejbal si s kluky rádi chodíme zahrát tenis nebo fotbálek.

Máte vytyčený nějaký hokejbalový cíl? Chtěl byste něčeho konkrétního dosáhnout?
Tak určitě bych chtěl s juniorkou obhájit titul, ale čeká nás ještě dlouhá cesta. Postupně bych si chtěl vybojovat stabilní místo v ústeckém „áčku“, kde mi trenéři už letos dali několik příležitostí. A takový můj osobní cíl je probojovat se do konečné nominace na Mistrovství světa ve Švýcarsku.


David Magasanik se představil v širší nominaci v rámci přípravných zápasů na Slovensku!