Extraliga dorostu

Kdo vévodil během podzimu východní divizi Extraligy dorostu?

Během podzimní části Extraligy dorostu ve východní divizi se nejvíce dařilo Svítkovu, jenž do posledního zápasu držel neporazitelnost. V tom ho však přemohla Hostivař, která tak ukončila pardubickému celku dlouhou šňůru výher. Zatím se daří také Malenovicím, které se mohou spolehnout na výkony hned několika svých hráčů. Tabulku kanadského bodování vede Ondřej Fluxa, jeho pražské KOVO se však nachází až na šesté příčce.

Během podzimní části Extraligy dorostu ve východní divizi se nejvíce dařilo Svítkovu, jenž do posledního zápasu držel neporazitelnost. V tom ho však přemohla Hostivař, která tak ukončila pardubickému celku dlouhou šňůru výher. Zatím se daří také Malenovicím, které se mohou spolehnout na výkony hned několika svých hráčů. Tabulku kanadského bodování vede Ondřej Fluxa, jeho pražské KOVO se však nachází až na šesté příčce.

Vede kanadské bodování, jeho týmu se ale nedaří
Ondřej Fluxa (TJ KOVO Praha)


KOVO se sice nachází až na šestém místě východní divize, ale jeho hráč Ondřej Fluxa tabulce vévodí. Patří mezi nejlepší, co se kanadských bodů týče. I díky němu dovedl pražský celek do vítězného konce pět zápasů. Patnáctiletý hráč nasbíral v deseti zápasech hned čtyřiatřicet bodů! Vstřelil třiadvacet branek a připsal si jedenáct asistencí. Pokud však bude chtít KOVO v jarní části stoupat tabulkou výš, bude se muset spolehnout na více hráčů než jen na Fluxu.

Slušnost se jim daří, na body zatím čekají
HBK Kyjov


Tým složený z velké části z hokejbalistek ukazuje, že dívky jsou opravdu jemnějším pohlavím. HBK Kyjov inkasoval v podzimní části nejméně trestných minut ze všech celků východní divize. V tabulce mu však patří předposlední příčka a na svoji první výhru zatím čeká. Kromě disciplinovanosti by se měl tedy zaměřit také na svoji produktivitu, aby se mu podařilo v konkurenci dalších osmi dorosteneckých týmů uspět.

Malenovice staví úspěch na více hráčích
David Hink a Miroslav Cunda (HBC Malenovice)


Na druhém místě přezimují Malenovice, které drží se soupeři v horních patrech tabulky krok. Za Svítkovem sice zaostávají skoro o třicet branek, ale i tak mají na svém kontě devět výher. Za úspěchem táhne Malenovice hned několik hráčů. V první desítce kanadského bodování najdeme hned čtyři. Nejvíce se daří druhému Richardu Heraltovi, který si připsal z malenovického týmu nejvíce branek. V asistencích se naopak daří dvojici David Hink a Miroslav Cunda, kteří mají na svém kontě šestnáct asistencí, což je ve východní divizi nejvíce.

Pardubičtí hráči si před novou sezónou dobře seřídili mířidla
HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice


Na čele tabulky se vyhřívá Svítkov, který během podzimní části ztratil pouze tři body. Jako první ho obraly Malenovice, které s ním prohrály až v prodloužení. O neporazitelnost přišel pardubický tým až během posledního zápasu, kdy se utkal s Hostivaří, na kterou nestačil až po samostatných stříleních a připsal si první porážku v letošním ročníku. I tak má ale Svítkov náskok tří bodů na druhé Malenovice a k dispozici navíc o utkání více. Týmy, které proti němu nastoupí, jsou ostřelovány ze všech stran, Hvězdy mají totiž průměr přes sedm gólů na zápas!

Nejméně inkasovaných branek i díky výkonům brankáře
Jan Kuryviál (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice)


Autosklo se může spolehnout na výkony svého brankáře, který má ve východní divizi nejméně gólů na zápas. Během osmi utkání jich inkasoval sedmnáct. I díky němu dostalo Autosklo nejméně branek. Aktuálně se i díky tomu nachází na třetí příčce, oproti Malenovicím má však odehráno o dva zápasy méně. Pokud si Kuryviál přenese své výkony i do jarních bojů, může Autosklo stoupat tabulkou výše.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5