Extraliga dorostu

Dvojčata Nistorovi září v dresu Rakovníka, dorostenci Plzně se pyšní nej gólmanem

Přinášíme Vám nejlepší hráče podzimní části Extraligy dorostu také v divizi Západ. Rakovník táhnou šikovná dvojčata Nistorovi, z nichž každý září jinde a nese to své ovoce. Daří se také Ústí nad Labem, které se nachází na druhé příčce a ukazuje, že má velmi vyrovnaný tým. Plzeň naopak táhne gólman, jenž má nejméně inkasovaných branek ze všech. Rebelové se zatím rozkoukávají, ale co se slušnosti týče, jsou na tom nejlépe.

Přinášíme Vám nejlepší hráče podzimní části Extraligy dorostu také v divizi Západ. Rakovník táhnou šikovná dvojčata Nistorovi, z nichž každý září jinde a nese to své ovoce. Daří se také Ústí nad Labem, které se nachází na druhé příčce a ukazuje, že má velmi vyrovnaný tým. Plzeň naopak táhne gólman, jenž má nejméně inkasovaných branek ze všech. Rebelové se zatím rozkoukávají, ale co se slušnosti týče, jsou na tom nejlépe.

Rakovník jako jediný neporažen
David a Miroslav Nistorovi (HBC Rakovník)


Na prvním místě západní divize se nachází Rakovník, který má dvoubodový náskok, a navíc má odehráno o utkání méně. Za výhrami ho táhne hlavně David Nistor, kterému patří v kanadském bodování druhá příčka. Rakovník se však nespoléhá pouze na jednoho hráče, v první desítce má hned tři. Navíc inkasoval pouze patnáct branek, což je nejméně ze všech celků. Opřít se může o dvojče Davida, Miroslav totiž odchytal všech deset zápasů s průměrem 1,50 gólů na zápas!

Kanadskému bodování vládne Barták
Filip Barták (HBC Kladno)


Na čele kanadského bodování se nachází kladenský lídr Filip Barták, který má na svém kontě třiadvacet bodů za deset branek a třináct asistencí.
 Jeho tým se však nachází až na čtvrtém místě, na první Rakovník ztrácí sedm bodů. Střelecky se ale daří i dalším hráčům, protože Kladno vstřelilo šedesát branek a společně s Plzní jich dalo nejvíce.

Suchdol se musí spolehnout i na další hráče
Jan Pavlík (SK Suchdol nad Lužnicí)


Ve vrchních místech kanadského bodování najdeme také jméno hráče Suchdolu. Nejvíce asistencí si totiž v podzimní části připsal Jan Pavlík, který patří také mezi velmi disciplinované hráče, na svém kontě má pouze čtyři trestné minuty. Se svým týmem se však nachází až na pátém místě a pokud budou chtít zamířit výše, budou muset Pavlíka napodobit i další spoluhráči.

Dobrý útok podpořený gólmanem
Václav Šubrt (HBC Plzeň)


Plzeň vstřelila společně s Kladnem nejvíce branek, a navíc se může spolehnout na svého brankáře. Na prvním místě nalezneme totiž Václava Šubrta, který odchytal šest utkání s průměrem 1,17 obdržených gólů na zápas. Západočechům tak patří zatím třetí příčka se ztrátou šesti bodů. Pokud však budou plzeňští hráči pokračovat ve svých dobrých výkonech, můžou stoupat tabulkou vzhůru.

Ústečtí hráči odvádějí týmový výkon
Elba DDM Ústí nad Labem


V první desítce hráčů nenajdeme ani jednoho z Ústí nad Labem, přesto se severočeský tým nachází na druhém místě. Může se totiž spolehnout na týmový výkon a branky v podání několika hráčů. Co se týče inkasovaných branek je ústecká Elba DDM druhá v pořadí, obdržela jich sedmnáct, na čemž má zásluhu také Kryštof Tůma, jenž udržel dvě čistá konta. Elba DDM tak ukazuje, že není potřeba mít hráče, který vyčnívá, aby se tým pohyboval v horních patrech tabulky.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
18 88:64 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8