Extraliga juniorů

Od toho tam jsem, abych něco chytil, usmívá se Martin Šach z Kert Parku Praha

Pokud bychom hledali jeden tým v hokejbalovém prostředí, který měl před koronavirovou pauzou nejlepší formu, jistě bychom museli zabrousit do hlavního města, kde junioři Kert Parku Praha rozjeli svou sezónu famózně. Z 9 zápasů si připsali 27 bodů a všechna svá utkání vyhráli v základní hrací době.

Vysokou zásluhu na této jízdě má jistě brankář Matin Šach, který střeží branku Pražanů. I pro něho to je poslední sezóna v mládežnické kategorii, a proto je rozjetí všech soutěží pro Martina prioritní přání. O jeho skvělé formě, ale i týmu se rozpovídal v rozhovoru.

9 zápasů = 27 bodů

Martine, letošní sezóna pro vás nemohla začít lépe. Jaká byla atmosféra v týmu na rozjezdu sezóny?

Myslím si, že jsme se všichni těšili. Minulou sezónu, kterou nám zrušili, jsme měli výborně rozehranou, tak jsme letos chtěli dokázat, že to nebyla náhoda. Ale vrátit se do tréninku po tak dlouhé době nebylo vůbec jednoduché.

Jako jediní jste stihli odehrát slušnou porci zápasů a ve všech zvítězit. Jak si vysvětlujete tuto skvělou formu?

Řekl bych, že je to výsledek naší dlouhodobé práce. Máme výborné mužstvo se skvělým realizačním týmem. Navíc jsme skvělá parta, a to je podle mě v našem sportu to nejdůležitější.


Junioři Kert Parku nasázeli v 9 zápasech 73 gólů a jen 10 obdrželi! Autor fotky: Pavlína Šachová.

Dlouho jsem se do toho nemohl dostat

Vám osobně se dařilo v brankovišti a v individuálních statistikách si stojíte vysoko. Cítil jste se před sezónou v dobré formě?

Abych řekl pravdu, dobře jsem se vůbec necítil. Po té dlouhé pauze jsem se do toho nějakou dobu nemohl dostat, ale naštěstí si to na začátku sezóny všechno tak nějak sedlo (smích). Moje statistiky jsou jen důkazem toho, jak kluci přede mnou výborně hrají. Navíc od toho tam jsem, abych sem tam něco chytil (smích).

Jak se připravujete na případný restart sezóny? Máte nějaké informace, jak bude probíhat příprava?

Teď je to pro nás všechny těžké. Je to na nás hráčích, abychom se svědomitě udržovali v kondici. Nějaké informace od trenérů k přípravě samozřejmě máme, ale jak jsem říkal, je to těžké, když se situace každý den mění.


Martin Šach odchytal do vynucené pauzy 5 z 9 zápasů s úspěšností zákroků 94,29%! Autor fotky: Pavlína Šachová.

Kondice a postřeh

Jako brankář se musíte připravovat i individuálně. Jaké tréninky zapojujete do tréninkového plánu?

Popravdě se nijak speciálně nepřipravuji (smích). Řekl bych, že na sobě pracuji jako všichni ostatní. Snažím se trochu pracovat na kondici, občas něco na ten postřeh, ale nic speciálního v tom není.

Jak myslíte, že dopadne letošní sezóna ohledně jejího dohrání?

Já pevně věřím, že se soutěž co nejdříve rozjede. Minulou sezónu nám zrušili a ta letošní je pro většinu z nás poslední sezóna v juniorce. A samozřejmě ji nechceme ukončit jinak než prvním místem. Tým na to máme, tak věřím, že nám to situace dovolí.